‘Waarom ga je niet weg’ wint DDG award!

Geplaatst op 20 april 2023
Moondocs

Foto eigendom van Dutch Directors Guild

Op 19 april 2023 werd door de Dutch Directors Guild tijdens de DDG awards de prijzen voor de meest opmerkelijke regieprestaties uit 2022 in elf categorieën uitgereikt door presentator Howard Komproe.

‘Waarom ga je niet weg?’, regie door Sara Kolster, werd bekroond met de award in de categorie Digital Storytelling.

Lees meer over de DGG awards door hier te klikken.


Waarom ga je niet weg? is de vraag die slachtoffers van huiselijk geweld het meest gesteld wordt. Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig.

Waarom ga je niet weg? vertelt het waargebeurde verhaal van de buurvrouwen Anneke en Rubina, vanuit beider perspectief. Rubina is slachtoffer van huiselijk geweld en haar buurvrouw Anneke vangt haar op.

In acht korte afleveringen wordt de luisteraar meegenomen in het relaas van de twee buurvrouwen. De online vertelling bestaat uit een mix van documentaire en animatie. Daarnaast geeft de website inzicht in patronen van huiselijk geweld en biedt het omstanders handvaten voor wat je kunt doen.

De website Waarom ga je niet weg? is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Familie, vrienden, buren, collega’s.

De website is gemaakt door Moondocs in samenwerking met Radboudumc en Blijfgroep/Veilig Thuis.

Het project kwam tot stand met steun van Stichting Achmea Slachtoffer & Samenleving.

Ander nieuws

 1. Uitzending Brieven aan de Achterblijvers 11 juni 22:40 op NPO2

  8 juni 2023

  Aanstaande zondag 11 juni is om 22:40 uur op NPO2 de eerste aflevering van ‘Brieven aan de Achterblijvers’ te zien, een drieluik van regisseur Rogier van der Voort. In de serie Brieven aan de achterblijvers,...

 2. Uitzending Klaas de Jonge 25 mei 22:10 op NPO2

  24 mei 2023

  Aanstaande donderdag 25 mei om 22:20 uur op NPO2 is de documentaire ‘Klaas de Jonge, de Prijs van Vrijheid’ te zien, een film van regisseur Marlou van den Berge. De Nederlandse anti-apartheidsactivist...

 3. In memoriam

  10 mei 2023

  Klaas de Jonge 5 september 1937 – 5 mei 2023Rust zacht lieve Klaas – Regisseur Marlou van den Berg over Klaas: Eigenlijk had hij het al een half jaar eerder willen doen. Uit het leven stappen....