‘Waarom ga je niet weg’ wint DDG award!

Geplaatst op 20 april 2023
Moondocs

Foto eigendom van Dutch Directors Guild

Op 19 april 2023 werd door de Dutch Directors Guild tijdens de DDG awards de prijzen voor de meest opmerkelijke regieprestaties uit 2022 in elf categorieën uitgereikt door presentator Howard Komproe.

‘Waarom ga je niet weg?’, regie door Sara Kolster, werd bekroond met de award in de categorie Digital Storytelling.

Lees meer over de DGG awards door hier te klikken.


Waarom ga je niet weg? is de vraag die slachtoffers van huiselijk geweld het meest gesteld wordt. Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig.

Waarom ga je niet weg? vertelt het waargebeurde verhaal van de buurvrouwen Anneke en Rubina, vanuit beider perspectief. Rubina is slachtoffer van huiselijk geweld en haar buurvrouw Anneke vangt haar op.

In acht korte afleveringen wordt de luisteraar meegenomen in het relaas van de twee buurvrouwen. De online vertelling bestaat uit een mix van documentaire en animatie. Daarnaast geeft de website inzicht in patronen van huiselijk geweld en biedt het omstanders handvaten voor wat je kunt doen.

De website Waarom ga je niet weg? is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Familie, vrienden, buren, collega’s.

De website is gemaakt door Moondocs in samenwerking met Radboudumc en Blijfgroep/Veilig Thuis.

Het project kwam tot stand met steun van Stichting Achmea Slachtoffer & Samenleving.

Ander nieuws

 1. Metamorphosis: 16 maart te zien op InScience Film Festival

  11 maart 2024

  De documentaire Metamorphosis van Pim Zwier is op 16 maart te zien tijdens het Inscience Film Festival in Nijmegen. Met muziek van Judith Steenbrink gespeeld door Holland Baroque. Tickets via: https://www.insciencefestival.nl/nl/vertoning/metamorphosis/...

 2. Vertoning Girls, Girls, Girls met nagesprek bij UvA VOX-POP

  11 maart 2024

  Hoe tolerant en inclusief is de Nederlandse culturele sector eigenlijk? Als onderdeel van de Week tegen Racisme organiseert de FGw Diversity Office samen met VOX-POP een vertoning van de documentaireserie...

 3. Regisseur en producent John Albert Jansen overleden

  10 januari 2024

  Op 7 januari is filmmaker en producent John Albert Jansen overleden. Hij leed al geruime tijd aan leukemie. John Albert Jansen (1954) was regisseur en producent bij Oogland Filmproducties. Hij studeerde...