‘Waarom ga je niet weg’ wint DDG award!

Geplaatst op 20 april 2023
Moondocs

Foto eigendom van Dutch Directors Guild

Op 19 april 2023 werd door de Dutch Directors Guild tijdens de DDG awards de prijzen voor de meest opmerkelijke regieprestaties uit 2022 in elf categorieën uitgereikt door presentator Howard Komproe.

‘Waarom ga je niet weg?’, regie door Sara Kolster, werd bekroond met de award in de categorie Digital Storytelling.

Lees meer over de DGG awards door hier te klikken.


Waarom ga je niet weg? is de vraag die slachtoffers van huiselijk geweld het meest gesteld wordt. Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig.

Waarom ga je niet weg? vertelt het waargebeurde verhaal van de buurvrouwen Anneke en Rubina, vanuit beider perspectief. Rubina is slachtoffer van huiselijk geweld en haar buurvrouw Anneke vangt haar op.

In acht korte afleveringen wordt de luisteraar meegenomen in het relaas van de twee buurvrouwen. De online vertelling bestaat uit een mix van documentaire en animatie. Daarnaast geeft de website inzicht in patronen van huiselijk geweld en biedt het omstanders handvaten voor wat je kunt doen.

De website Waarom ga je niet weg? is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Familie, vrienden, buren, collega’s.

De website is gemaakt door Moondocs in samenwerking met Radboudumc en Blijfgroep/Veilig Thuis.

Het project kwam tot stand met steun van Stichting Achmea Slachtoffer & Samenleving.

Ander nieuws

 1. Nog een Week IV geselecteerd voor seriecompetities Cinekid

  13 september 2023

  Met de Beste Nederlandse Serie Competitie presenteert Cinekid elk jaar een selectie van de mooiste Nederlandse series voor kinderen. Vanuit alle inzendingen werd onze vierde serie van Nog een Week geselecteerd...

 2. ‘Dansen voor je Leven’ gekwalificeerd voor Televizier-Ring Impact

  23 augustus 2023

  Onze documentaire serie ‘Dansen voor je Leven’ is gekwalificeerd voor de Televizier-Ring Impact. Aan de vooravond van de uitbreng van het rapport over misbruik in de danswereld komt BNNVARA met de...

 3. Uitzending laatste aflevering GIRLS GIRLS GIRLS op 7 augustus om 22:10 op NPO 2

  2 augustus 2023

  Hoe tolerant is Nederland nu eigenlijk écht voor mensen met een bi-culturele achtergrond? De afgelopen decennia zijn er talloze debatten over gevoerd, veel rapporten over geschreven en is het oneindig...