Dansen voor je leven.nl platform voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de danssector

Geplaatst op 11 april 2023
Moondocs

Kim Koumans was de eerste professionele danseres die als klokkenluider naar buiten kwam met haar ervaringen van grensoverschrijdend gedrag in de danswereld. Ze bleek niet de enige te zijn, de ene na de andere danser meldde zich bij haar met soortgelijke verhalen.

Op de website Dansen voor je leven vertellen Kim en andere slachtoffers openhartig over wat zij hebben meegemaakt. Daarmee geven ze een inkijkje in de zeer gesloten danswereld. Wat heeft zich afgespeeld, wat zijn praktische handvaten en waar vind je verdiepende informatie?

Aan de vooravond van de uitbreng van het rapport over misbruik in de danssector worden (semi)professionele dansers geportret-teerd in korte clips, geregisseerd door Heleen Minderaa.

De website is vanaf vandaag ‘live’ en is bedoeld voor slachtoffers en omstanders van grensoverschrijdend gedrag in de danssector en andere geïnteresseerden die meer informatie willen over deze mis- standen in de danswereld.

De website Dansen voor je leven is gemaakt door Moondocs in samenwerking met klokkenluider Kim Koumans en dansers Didi, Chris, Julien en Désirée. De website kwam tot stand met steun van Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving.

Ander nieuws

 1. EO-documentaire Lucky Boy: zondag 21 april om 22.05 uur te zien op NPO2

  15 april 2024

  Waarom praten mannen niet over ongewilde seks? De kans dat jonge mannen aan anderen vertellen dat ze een ongewenste, seksuele ervaring hebben gehad met een vrouw is heel klein. Er is schaamte en angst...

 2. Metamorphosis: 16 maart te zien op InScience Film Festival

  11 maart 2024

  De documentaire Metamorphosis van Pim Zwier is op 16 maart te zien tijdens het Inscience Film Festival in Nijmegen. Met muziek van Judith Steenbrink gespeeld door Holland Baroque. Tickets via: https://www.insciencefestival.nl/nl/vertoning/metamorphosis/...

 3. Vertoning Girls, Girls, Girls met nagesprek bij UvA VOX-POP

  11 maart 2024

  Hoe tolerant en inclusief is de Nederlandse culturele sector eigenlijk? Als onderdeel van de Week tegen Racisme organiseert de FGw Diversity Office samen met VOX-POP een vertoning van de documentaireserie...