Dansen voor je leven.nl platform voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de danssector

Geplaatst op 11 april 2023
Moondocs

Kim Koumans was de eerste professionele danseres die als klokkenluider naar buiten kwam met haar ervaringen van grensoverschrijdend gedrag in de danswereld. Ze bleek niet de enige te zijn, de ene na de andere danser meldde zich bij haar met soortgelijke verhalen.

Op de website Dansen voor je leven vertellen Kim en andere slachtoffers openhartig over wat zij hebben meegemaakt. Daarmee geven ze een inkijkje in de zeer gesloten danswereld. Wat heeft zich afgespeeld, wat zijn praktische handvaten en waar vind je verdiepende informatie?

Aan de vooravond van de uitbreng van het rapport over misbruik in de danssector worden (semi)professionele dansers geportret-teerd in korte clips, geregisseerd door Heleen Minderaa.

De website is vanaf vandaag ‘live’ en is bedoeld voor slachtoffers en omstanders van grensoverschrijdend gedrag in de danssector en andere geïnteresseerden die meer informatie willen over deze mis- standen in de danswereld.

De website Dansen voor je leven is gemaakt door Moondocs in samenwerking met klokkenluider Kim Koumans en dansers Didi, Chris, Julien en Désirée. De website kwam tot stand met steun van Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving.

Ander nieuws

 1. Kaartverkoop voor Metamorphosis gestart

  30 oktober 2023

  De kaartverkoop voor IDFA 2023 is begonnen! Vanaf nu zijn de toegangskaarten voor de film Metamorphosis van regisseur Pim Zwier te koop via de site van IDFA. We hopen u te zien bij één van onderstaande...

 2. Metamorphosis geselecteerd voor IDFA!

  18 oktober 2023

  De documentaire Metamorphosis, geproduceerd door Moondocs, is geselecteerd voor International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in de Luminous sectie. Daarnaast is Metamorfose genomineerd...

 3. Nog een Week IV geselecteerd voor seriecompetities Cinekid

  13 september 2023

  Met de Beste Nederlandse Serie Competitie presenteert Cinekid elk jaar een selectie van de mooiste Nederlandse series voor kinderen. Vanuit alle inzendingen werd onze vierde serie van Nog een Week geselecteerd...