Dansen voor je leven.nl platform voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de danssector

Geplaatst op 11 april 2023
Moondocs

Kim Koumans was de eerste professionele danseres die als klokkenluider naar buiten kwam met haar ervaringen van grensoverschrijdend gedrag in de danswereld. Ze bleek niet de enige te zijn, de ene na de andere danser meldde zich bij haar met soortgelijke verhalen.

Op de website Dansen voor je leven vertellen Kim en andere slachtoffers openhartig over wat zij hebben meegemaakt. Daarmee geven ze een inkijkje in de zeer gesloten danswereld. Wat heeft zich afgespeeld, wat zijn praktische handvaten en waar vind je verdiepende informatie?

Aan de vooravond van de uitbreng van het rapport over misbruik in de danssector worden (semi)professionele dansers geportret-teerd in korte clips, geregisseerd door Heleen Minderaa.

De website is vanaf vandaag ‘live’ en is bedoeld voor slachtoffers en omstanders van grensoverschrijdend gedrag in de danssector en andere geïnteresseerden die meer informatie willen over deze mis- standen in de danswereld.

De website Dansen voor je leven is gemaakt door Moondocs in samenwerking met klokkenluider Kim Koumans en dansers Didi, Chris, Julien en Désirée. De website kwam tot stand met steun van Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving.

Ander nieuws

 1. Uitzending Brieven aan de Achterblijvers 11 juni 22:40 op NPO2

  8 juni 2023

  Aanstaande zondag 11 juni is om 22:40 uur op NPO2 de eerste aflevering van ‘Brieven aan de Achterblijvers’ te zien, een drieluik van regisseur Rogier van der Voort. In de serie Brieven aan de achterblijvers,...

 2. Uitzending Klaas de Jonge 25 mei 22:10 op NPO2

  24 mei 2023

  Aanstaande donderdag 25 mei om 22:20 uur op NPO2 is de documentaire ‘Klaas de Jonge, de Prijs van Vrijheid’ te zien, een film van regisseur Marlou van den Berge. De Nederlandse anti-apartheidsactivist...

 3. In memoriam

  10 mei 2023

  Klaas de Jonge 5 september 1937 – 5 mei 2023Rust zacht lieve Klaas – Regisseur Marlou van den Berg over Klaas: Eigenlijk had hij het al een half jaar eerder willen doen. Uit het leven stappen....